du kan låna mig igen, du kan förbruka mig igen. de himlarna har lämnat mig för längesen.



Haha, jag är en sån tönt. Tränade ju tummen innan då och började nästan lipa bara för att den inte gjorde som jag ville och för att den inte funkar som andra tummen. HELVETE. Det är bara vänstertummen, men om ni visste vad man saknar den när den inte är som den ska. Det är inte synd om mig, det är inte det. Sjukligt frustrerande bara. Ska åka ner till mamma nu snart en sväng i alla fall. Tänkte att hon skulle dricka kaffe med mig. Sen ska jag väl ta tag i den jävla städningen här hemma som jag inte gjorde igår. Haha.. Måste lämna tillbaka ett paket och hämta ut ett paket som jag ska skicka tillbaka. Det är en batterilucka till min icke-längre-fungerande-telefon. Men jag antar att jag måste betala för den och hämta ut den för att kunna skicka tillbaka den. Störande. Sen måste jag förbi min pappa med och skriva ut papper tills imorgon. Vi ska tydligen räkna matte imorgon. Kul jul.
Nu kommer mamma och hämtar mig!


 


did i never treat you right?

Såå. Hemma från Ekskötet. Härligt att få träffa tummetotten igen, haha. Så sjukt äckligt hur torrt det är där gipset har suttit bara. Usch! Massa gammal hud. Mår lite illa när jag tänker på det. Haha. Skulle fått en ortos i tyg med en skena i som stöder upp MCP-leden och IP-leden egentligen. Men hon hade bara medium som minsta storleken och den var för stor för min tumme och handled. Så hon gjorde en i plast till mig. Lite klumpigare, men ändå, bättre än gipset. Det bästa är nog att jag får ta av den när jag duschar och kan duscha utan en jävla plastpåse på armen. Det var djävulskt skönt att få tvätta vänsterhanden med tvål och vatten innan när jag var hos arbetsterapeuten.

Har fått ett träningsprogram för tummen nu också med fem olika övningar. Ska göra alla övningar gånger femton och fyra gånger om dagen... Det är ju lite stelt och så, men alla övningar går bra utom när jag ska böja och sträcka MCP-leden. Den är helt väck. Jag hittar den inte. Eller, jag hittar den nästan, men det händer ingenting. Jag känner den, men det känns som om den är för kort för att kunna böja tummen så det rör sig bara pyttepyttelite. Sjukt frustrerande och det känns jättemärkligt att inte tummen gör som ja vill. Jätteäckligt. Men det beror ju på att det är stelt och så med. Har ju trots allt inte rört tummen på en månad.. Men det är sjukt hur fort hjärnan kopplar bort kroppsdelar man inte använder. Men jag vill ju att den ska funka som vanligt på en gång så jag tycker det är skitjobbigt faktiskt. Otålig..

Ska ha plastskenan på hela tiden i två veckor till då (utom när jag tränar tummen då givetvis och så fick jag ju ta bort den när jag duschar). Sen behöver jag inte ha den på hela tiden. Och efter de här två vekorna får jag börja belasta tummen lätt. Typ vända blad i en tidning. Den nivån. Fick inte typ dra upp en dragkedja med hjälp av den tummen för det räknas som tung belastning och då kan allt gå av igen.. Om fyra veckor från och med idag är tummen förmodligen typ som vanligt. Då får jag böja belasta den fullt igen.

           


Det är är de där två senorna som är av iaf extensor pollicis longus och brevis. Det är även dom som bildar fossa tabatière, eller den anatomiska snusgropen som det kallas på svenska, som ni ser på högra bilden. Gött kött! Nu har ni fått en liten anatomilektion! Haha. Lite har man koll på från anatomikurserna i alla fall, haha..

Herregud. Vilket liv för en liten tummen och på grund av en skål som gick lite för våldsamt till, haha. Kommer få världens sexigaste ärr med ser det ut som. Mums! Men det var en rolig kväll fram tills dess, haha. Nu ska jag kolla på big brother och träna tummen och överdosera handkräm.


i love the way you lie.

Jahåpp. Är asseg idag. Sovit sådär lite halvbra i natt. Vaknade massa gånger.. Är uppe och klar och ska ta bussen in till Eksjö nu snart i alla fall. Lite sådär halvsurt att jag kommer få sitta och vänta typ en timme på sjukhuset, men men. Skulle jag åkt den senare bussen hade jag kommit för sent och så jobbar inte jag. Haha.. Nähä. Ska leta reda på min patientbricka och lite. Skor kanske man ska ha på sig idag med?

read my mind.

 


Kollat på Solsidan och nu tittar jag på Wallander. Eller Wallander tittar jag lite till och från på för jag tycker den är läskig. Haha, tönt är jag. Kommer drömma mardrömmar säkert.. Ska försöka sova nu iaf så jag orkar upp imorgon. Ska bli djävulskt skönt att bli av med gipset imorgon iaf. Jag får ju en annan skena, men det är nog en lite smidigare hoppas jag.

 


allt är falskt och bedrägeri.

Fått i mig lite mat. Traskade bort till Ica och handlade pommes och lite annat som var slut hemma, typ som tandkräm och så. Typiskt att halva Aneby ska vara på Ica när man ser ut som ett skabb (mer än vanligt då). Åt i alla fall pommes som jag doppade i chili creme fraische. Näringsrikt och nyttigt och så.

Inte duschat än och inte städat än, men jag skiter nog i det. Ordnar det imorgon istället. Ska till Eksjö på förmiddagen i alla fall och få bort det jävla gipset. Ska bli skönt.  Jag har dessutom typ inga pengar den här månaden, det suger. Hade massa räkningar som jag inte brukar ha, typ sjukhusräkningar och så kåravgiften. Känns som om man betalade den nyss, men det var det väl inte. Haha.. Måste köpa nytt busskort med för tusen spänn och egentligen kursböcker till kurserna vi ska läsa nu som går på 2000 spänn. Usch. Inte kul. Ska se om jag kan få tag i dem på annat billigare sätt. Men egentligen så är jag pank efter att räkningarna och hyran är betald och busskortet köpt. Kul jul! Ja, ja. Det är väl så det är. Om sjukvården är gratis i Sverige går ju att diskutera.. haha.

Annars så har jag fnissat lite åt SJ:s reklam. Typ det roligaste som hänt mig idag. Annars så har jag bara varit allmänt opepp. Som vanligt, höll jag på att säga. Haha. Så illa är det inte. Men det vore rätt gott om det vände snart.

Många inlägg jag har skrivit idag. Men det är väl en sån dag helt enkelt. Sitter hemma och själv och då skriver jag. Är rastlös men orkar inte göra någonting. Sällskapssjuk men orkar inte träffa folk. Inte lätt att lösa ut den ekvationen. :)





release me.

Vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig.



I slutändan är man rätt ensam ändå.
Gud vad det är rörigt i huvudet nu.
Fullt.

Om man skulle ta och duscha och försöka få i sig nåt att äta kanske?
Eller så skiter jag i det. Överskattat med mat och hygien ju. Eller? :p

oh, it's healing, bang, bang, bang.

Anna, bussen här utanför går ingenstans. Det är ingen som vill någon vart.
Jag har åkt så många varv, men med det är alltid lika svart.
Anna, är det tiden på året som skrämmer? Är vi trygga bakom väggarna här?
Jag vill inte få in den här världen, den är så tom och tyst och tvär.

Och min tunna karaktär bara vrider och vänder sig och vill vara bättre man för dig.
Ett smartare drag, en lösning. En lanterna på din gungande båt.
Ja, jag vet att jag sluter igen, men det känns som om det är mig de vill åt.
Ja, jag vet, men det känns så än.

Anna, det är ett timglas som bara rinner. Det finns inget att förstå.
När himlen är blodröd och brinner är det natten som tränger sig på.
Och jag drömmer så konstigt igen. Anna, håll mig hårt.
För jag skakar av all denna meningslöshet, jag förstår bara det som är vårt.

Anna, nu tänder de gatubelysningen. Bussarna åker sitt varv.
Jag letar efter rispor i ytan. En spricka, ett hål, en skarv.
Det måste komma något bra ur allt. Det måste växa någonting under alla
listor, alla bingon, alla tävlingar och alla steg tillbaka.

Res mig upp, ge mig lust att hänga på.
Jag ska värma dig, Anna. Jag ska lyssna och förstå.
För trots all tomhet, trots det timglas som sliter i oss,
ska vi hitta en väg ändå. Vi ska hitta en plats ändå.
Hitta ett hem vi två.


waiting on the world to change.


det mörker du ser, gör att stjärnorna märks lite mer.

Mhm.. Var väl en bra kväll igår som slutade med att jag låg och lipade som en jävla barnrumpa. Men det var väl välbehövligt kanske. Typiskt mig att samla på mig massa och strunta i det, sen räcker det med en grej som igår. Droppen som får bägaren att välla över, eller vad är det man säger? Hur som så var det rätt skönt att gråta och inte vara själv. Även om jag skämdes och skäms ihjäl för att jag inte hann hem innan jag började lipa och snora och ha mig.. haha. Sen gick jag hem och somnade väl uppenbarligen. Nu ligger jag i soffan.. Har tänkt göra det ett tag till. Är väl inte direkt en munter tjej idag heller, men det går väl över.


everything i do i do it for you.

Aha. Ätit frukost har jag, men så mycket längre har jag väl inte kommit. Haha. Fastnade i telefon med Linnéa och framför en film på trean, som jag bara tittade på för att jag ville se slutet. Men sen missade jag slutet ändå för att jag pratade med Linnéa. Haha, bra där! Linnéa ska på 30årskalas ikväll.. det tycker jag är lite tråkigt för jag ville vara med henne ikväll! Kände att jag behövde lite Linnéa-energi men det blir ju fan inget. ;) Hon är bra den där kvinnan. Alltid samma. ♥

Annars så vet jag inte. Känns inte riktigt som om man passar in. Eller nåt. Äääsch. Käften med dig nu Sofia. Inte ett ord till!




Söstra mi! :)


från och med du.

Haha.. Sicken kväll det var igår. Väldigt upp och ner och till och från. Men överlag väldigt rolig. Hade efterfest här med Pata och Martina. Haha. Pata lyckades ramla ner från soffan och göra en kullerbytta samtidigt och Martina slängde ut hans skor från balkongen. Det var kul. Då. Låter inte så kul nu men, haha. Idag får vi se vad som händer. Jag ska börja med att få i mig lite frukost i alla fall och sen ska jag röja upp lite här. Ska träffa Jenny i alla fall en sväng har jag tänkt, pratade med henne innan. Martina har jag tänkt tvinga mig på ikväll med. Frugan tror att jag ska åka till Göteborg med henne idag. Men det blir inget, är alldeles för fattig för't. Annars hade det helt klart varit kuvl. Nähä, frulle!




Vill ha sommar nu!


du är bäst nu, men du var bättre förr.

Måste diska och dammsuga. Tömma kattlådan. Men de tar emot ska ni veta. Haha.. Men jag ska göra't. Snart. Har i alla fall varit och handlat lite. Lite frukostgrejer och kaffe och så. Tänkte att Wiberg skulle komma hit efter att hon har varit hos tandläkaren så att jag får sällskap, annars lär jag inte äta någon frukost. Om inte hon får äta på ett tag efter tandläkaren får hon väl titta på medan jag äter ;)

Sitter och lyssnar på Daniel Adams Ray nu i alla fall. Fin kille det där!

med dig blir jag mindre, som gubben i lådan.


Mår illa! Skulle väl gissa på att det beror på för mycket kaffe och för lite mat. Tittar med ett halvt öga på svensk maffia nu. Rätt sjukt.. Man tror ju inte det funkar så i lilla Sverige.

Ska bli skönt med helg nu. Behöver göra nåt kul och få skratta lite. Har varit så mycket tråkigt denna veckan! Sen på måndag ska jag till arbetsterapeuten i Eksjö och så är det ny kurs i skolan. Då blir det nya tag! Måste rycka upp mig. Är fan förvånad över att jag kommit ur sängen denna veckan. Det är välknappt iofs en del dagar. Men så opepp är jag faktiskt. Hur kul? Inte så va. Skärp mig.

baby you're a firework.

Somnade lite istället då. Herregud. Det är fan fel på mig! Nu ska jag in i duschen iaf det är en sak som är säker. Sen ska jag dricka lite kaffe med frugan och så ska jag förbi min mor också en sväng sen senare i eftermiddag. Passa på när hon är ensam hemma!

so much for my happy ending.

Jag behöver en psykolog tror jag! Men det har jag ingen. Så jag ska kolla lite på H&Ms hemsida istället. Höhö. Jag behöver en ny telefon med. Kan någon ge mig det? Eller pengar så att jag kan köpa en? Ett litet bidrag på några tusen? Tack på förhand.

varje gång är som den första gång vi sågs.

Finns rätt mycket jag skulle kunna och vilja skriva just nu.. men jag ska inte göra det. Bara massa saker som snurrar i huvudet just nu. Drömt konstigt i natt med, men nu kommer jag inte ihåg vad det var jag drömde. Haha.. Men jag vet att det var konstiga och osammanhängande drömmar.

Blöö. Jag behöver tagga till lite. Jag låter mig påverkas alldeles för lätt av småsaker. Och då blir det stora saker till slut. Behöver flytta från det här stället. Ska göra det med. Tror inte det skulle göra så stor skillnad för andra, men för mig skulle det kanske göra det. Jag vet inte. Man måste ju testa först. Mumlar gör jag nu. Men det känns som om det.. äh. Jag vet inte! Skitsamma.

Ibland undrar jag bara vad det är alla andra har som inte jag har, för nånting är det ju. Och jag kan inte låta bli att tänka på hur annorlunda saker förmodligen varit om man sett annorlunda ut. Typ vägt 10-15 kg mindre och haft fint hår. Ytlig som jag är. Men alla andra är också ytliga så det skiter jag i.

det är så jag säger det.

Nääej. Men det är ju lika bra att jag går och lägger mig tror jag. Jag är på så träligt humör så jag gör ingen människa glad ändå! Haha.. Känner mig bara äcklig och ful och tjock och blek och jaa, jag vet inte allt. Funderar lite med på hur mycket snor som kan rymmas i min skalle. Gud. Jag är fruktansvärt gnällig. Men så mycket ipren och skit jag har ätit i år har jag nog inte ätit sammanlagt under mina 23 år. Okej, nu överdrev jag kanske. En aning. Men det känns så. Buhuhu, det är mest synd om mig i hela världen. SÅ.

Nu ska jag gå och borsta tänderna och lägga mig i sängen och titta lite på tv. Tror jag. Minsann. Och imorgon är det nog en bättre och gladare dag.



Det är varning för ras,
gå så försktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld,
som stenar mot glas
Varning för ras


hush baby, speak softly.


jag vill kramas och kyssas, men du vill knulla mig.

Får inget gjort idag ju. Icke. Känns bra att jag inte tänker göra tentan på fredag iaf. Visst, man kan ha tur och klara sig. Men jag kan det ju ändå inte. Direkt. EKG är för jävla svårt att tyda!

Försökt mig på att fia till den här jävla bloggen lite bättre, men det blir fan inte bra. Haha. Aja. Det ser ju så fint ut när man laddar ner designen men så ser det inte likadant ut när man ska sätta dit den.. och jag är alldeles för oteknisk för att ordna till det själv. Typ som rubriken här, den går ju i texten nästan om det råkar bli mer än en rad. Inte okej. Men som sagt, jag är för otekninsk. Så jag skiter i det tills vidare.

you were always on my mind.

Pratat och lipat lite i telefonen med mamma. Haha.. Usch vet inte vad det är med mig. Allmänt nere bara. Djävulskt trött på vintern och på att aldrig bli helt frisk. Och djävulskt trött på gipset och tummen. Usch. Vill bara bli av med det nu! Har i alla fall bestämt mig för att inte göra tentan på fredag. Känns liksom inte lönt att försöka ta igen en hel kurs på så kort tid och dessutom bara somnar jag när jag läser nu för att jag inte kan sova på nätterna och för att jag har feber. Visst, jag kan gå dit och göra den och sen göra omtenta ändå. Men nej.. Jag är en sån tönt att jag vill inte få F på en tenta. Särskilt inte när jag vet att jag med all säkerhet kommer få det. Så jag väntar till april och gör den då istället. Är alldeles för trött och jaaa.. jag vet inte. Pallar inte just nu bara.

så dum av dig.

Sitter med plugg inför tentan på fredag. Känns rätt tufft den här gången i och med att jag har missat så mycket föreläsningar denna kursen på grund av sjukhusbesök och medicin och sömnbrist och sånt där.. Men men. Man kan ju göra ett försök iaf, har man tur klarar man sig. Jag hoppas verkligen det.

Ska ta en paus från pluggandet snart nu i alla fall och titta på big brother, haha. Ska skriva färdigt om gynekologi först bara.

i wanna be anyone but me.

Isch. Mår inget vidare då. Feber och så. Igen. Alldeles för mycket i huvudet med. Igen.

she's all laid up in bed with a broken heart.

Går ju inte riktigt i jämna vågor det här med mitt bloggande.. Haha. Händer oftast från mobilen på nätter när jag inte kan sova. Skulle egentligen varit i eksjö ikväll och träffat nån. Men jag hade ingen bra magkänsla alls och har varit på allmänt pissigt humör hela dagen. Sååå. Ställde in helt enkelt och var med fint folk hemma hos mig istället. Det var nog lite mer det jag behövde just ikväll. Fanns många anledningar till att jag inte åkte in till eksjö. Eller ja, finns. Dumt av mig kanske, men ja. Vi kanske ses en annan gång eller så gör vi inte det. Skitsamma, jag bara snackar strunt nu. Imorgon ska jag iaf in på ortopeden och ta stygnen. Betyder också att jag har gjort halva tiden med det här helvetesgipset. Har fan inte sovit en hel natt i sträck på två veckor. Har leag tur somnar jag innan två. Gör jag det så vaknar jag mellan 2 och 3 och ligger vaken minst en timme. Eller så sover jag inget alls, kanske mellan 6 och 8-9. Och så vaknar jag man ju fan till varenda gång man byter ställning på armen. Det är synd om mig hörrni. Mest synd om mig i hela världen faktiskt. Barnen i afrika har de ju iaf varmt och skönt. Smala är dom med! Ska nog flytta dit och bli smal och brun tror jag. Näej. Barnen i afrika får man inte skämta om EGENTLIGEN. Men jag gjorde det ändå. På tal om något annat så Har jag nog helt bestämt mig för att säga upp min lägenhet. Vet inte varför jag bara inte gör det. Själva grejen bara kanske.

guess i'd rather hurt than feel nothing at all.

Och jag ska aldrig mer säga sanningen till nån som saknar förmåga att förstå.

så jag lovar ingenting, jag säger hellre förlåt.

Jag är så tacksam för att jag inte har speciellt ont längre. Klart att det gör ont. Men inte alls som innan i veckan. Har varit i stan med Hanna och Frida idag, hade jag aldrig pallat i förrgår. Sen att jag blev åksjuk av tabletterna och det kändes som om jag hade bomull i skallen och va lite smålullig och däckade i bilen på vägem hem är ju en annan sak. Smällar man får ta liksom. ;) Ska snart upp till Hanna i alla fall. Tänkte åka snålskjuts med Frida upp. Blir mys i soffan ikväll bara. Skönt ibland! Imorgon ska jag slå tackarna i taket iaf (så gott det går, haha). Har gett mig själv lov att ta några glas vin imorgon trots antibiotikan. Men kör hardcore utan smärtstillande imorgon. Tar på morgonen bara.. mm. Blir nog braaa.

lay down beside me.

Varit på akuten idag igen då. Jag är lite sur. För när man ringer och kollar med både vårdcentral och akut så säger de att jag absolut måste åka in för att det ska absolut inte kännas som det gör och sen när man är inne på akuten så säger dom att det är helt normalt men att jag äter för lite smärtlindring. Känns ju lite som att om de hade haft lite bättre rådgivning och ställt rätt frågor hade man sluppit åka in och lägga trehundra spänn på en ny omläggning och ett till kapillärt crp. Jaja. Kommer att ha lagt typ 1300 spänn på sjukhus och medicin den här månaden. Kul! Knaprar femton tabletter om dagen nu iaf. Tre tabletter penicillin om dagen plus tre olika smärtstillande gånger fyra om dagen. Hallå Ja. JaJa. Förhoppningsvis behöver jag bara göra det några dagar till. Annars är jag allmänt less ikväll. Känns som om en del tar för mycket energi från mig som jag egentligen skulle lägga på folk som förtjänar den och som det känns som jag lägger för lite energi på. Dessutom hatar jag att behöva förklara mig för personer om saker jag inte ens borde behöva förklara mig för. Särskilt som det inte spelar nån roll vad jag säger ändå. Så typiskt mig att inte kunna släppa saker med utan känner att jag måste förklara mig. Men hur ber man om ursäkt för att man inte kan va överallt på samma gång liksom? Näe. Usch. Det är inte kul med folk som enbart hör av sig när det är nånting som inte är bra och struntar fullständigt i hur jag mår. Det märks så väl när någon verkligen undrar hur det är och när någon bara frågar för att fråga och för att få prata om sitt sen. Flummigt allt det här blev. Men det är rätt flummigt i mitt huvud med så. Imorgon ska jag iaf va med frida och hanna och på lördag ska jag få lyssna på daniel med fina tjejer. Då tänker jag strunta i om jag har ont i min hand.

sometimes i wanna be, i scream that i wanna be anyone but me.

Okej. Jag kan förstå lite nu att arbetsterapeuten skrattade åt mig när jag sa: alltså boxercise fattar jag ju att jag inte kan gå på, men spinning kan jag väl gå på? Orkar knappt gå promenader ju, haha. Va med mamma och handlade innan och sen dog jag några timmar i soffan. Herregud. Jag hatar det här. Ikväll har jag haft sådär ont så jag va tvungen att lipa lite då. Men nu har jag tagit mina sista tabletter för dagen och de tänkte jag somna på nu och så tänkte jag sova en hel natt utan att vakna tusen gånger för det här inte hänt sen i fredags natt. Puss på er från surfittan!

i love the way you lie.

Haha.. Jävlar vad frustrerad jag var när jag skrev igår. Men så sov jag ingenting i natt heller.. Låg klarvaken till fem typ och sen hade jag legat och gnytt i sömnen resten av morgonen. Mamma sov i samma rum som mig för att jag hade så ont och för att jag var jättenojjig för att jag hade tagit så mycket mediciner. Tönt, ja visst. Ja Ja. Skönt att få vara liten tjej igen ibland;) Tar maxdos av båda tabletterna idag och har ändå ont. Kul det här. Nej tyst med mig nu. Det finns dom som har det värre. Min stackars klasskompis som ligger med spräckta m revben till exempel. Nu ska jag be mamma hjälpa mig in i duschen. Haha. Så handikappad så!

ont, det gör ont, men det går.

Fan i helvete vad jävla ont jag har nu. Va inne på akuten igen och då fick jag 1 g panodil och 50 mg tradolan och så sa sköterskan att jag kunde ta dubbelt ikväll. Så dom fick jag tid halv tio och så tog jag likadant igen tid tolv. Händer inte ett jävla dugg mer än att jag nästan får ondare. Blir liksom inte ens trött. Då tog jag ändå en tradolan vid 18 med. Anledningen till att jag har så in i helvete jävla ont nu är förmodligen för att jag fick en dunderkur lokalbedövning under operationen som är långtidsverkande och sen adrenalin som gör den extra långtidsverkande och att den är den bedövningen som släpper nu. Men fy fan. Man tycker ju att tabletterna borde hjälpa lite iaf. Särskilt när man typ aldrig äter tabletter annars och när man väl gör det är det mot mensvärk eller huvudvärk liksom. Fan vad jag tycker synd om alla som har konstant ont för den här smärtan är typ det värsta jag varit med om. Det är liksom inte samma smärta hela tiden och den flyttar liksom typ runt till olika ställen i handen samtidigt som det sticker och domnar i tummen och handen. Fy fan. Jag hoppas det bara är såhär 24 första timmarna. Gnällfia igen då!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!