jag sitter på ett tåg i en ödslig vagn och det luktar lite dig om mig.


Tänk vad gött det hade varit och vakna utvilad nån gång. Men det struntar jag i. Nu väntar jag på min lille pappa. Ska åka med honom till tranås idag... Hoppas det kommer in lite patienter med brutna ben eller nåt. Vad ond jag är. Men det kan ju vara kul att röntga något och se att något faktiskt var trasigt. Bara röntgat massa artrosfrågeställningar typ. Inte så kuvl. Och ett knä som det var en lös benbit i med. Nähä. Heeej.

om jag kommer dit igen, har du en plats där jag kan vila? ett rum där jag kan känna att jag är nånstans ifrån.



Duvorna går runt och pickar smulor i betongen där jag står, väntande i tunnelbanedån. Ja, de som skulle vara fredssymboler skiter på perrongen. Och jag förstår, jag skulle själv gjort samma sak om jag kunde flyga härifrån. Jag antar att du att du går till någon ödlslig krog i natt, denna mörka natt. Det är ett sätt att stänga av. Och hänger någon slags boxershortsmodell i alla fönster där jag går och undrar om jag vill se ut som han. Ja, det som skulle vara kalsonger blir en pil i våra mönster hur vi mår, beror på vad det står, att; sån är kvinna och sån är man. Jag antar att du gömmer dig under täcket nu i natt, denna kalla natt. Det är ett sätt att stänga av. Och där kan tankarna få tänka som dom vill, där finns det inga flimmerljus som hjälper till. I tunnelbanedån dövas de inre, tysta skriken. Och det är svårt att få en plats här i rusningstrafiken. Och allting går så fort. Sen någon har sagt att tid är pengar går vi på, fast tiden är väl gratis vad jag vet. Och sömntabletter tycka vara effektivare än sängar, sen när då? Vi irrar vidare i rusningen, i varsin ensamhet. Och jag antar att du proppar hjärnan full med panodil och cipramil, det är ett sätt att hänga med. Och prylarna far runt och slickar sår som aldrig läker. Rulla på. Orsaken vill ingen ens förstå. För någon har sagt att har man gott om pengar är man säker. För vaddå? Jag menar kylan, mörkret, stan och stressen hittar dig ändå. Så jag antar att du längtar ut till skogen då och då, det verkar så. Där kan man slippa hänga med. Och där kan fötterna få ströva som de vill, där hjälper inga tåg och rulltrappor till. I tunnelbanedån dövas de inre, tomma skriken. Och det är svårt att få en plats här i rusningstrafiken. Ja, människor går runt och pickar smulor i betong på ackord och rusandes i tunnelbanedån. Ja, vi som skulle vara människor blir stoft i konkarongen. Själavård skjuts upp till efter döden när vi flugit härifrån. Jag antar att du vänjer dig, jag antar att du vet; ensamhet, det är det enda vi har kvar.


ännu okända nätter ruvar i väntan på att gry.



have you slept with any people i work with? is it anyone you rather wish i'd be? do you still keep pictures of old girlfriends? are they prettier than me? and if i'd fall, would you pick me up?




Somnade väl vid halv fem i morse då. Fräsigt. Vaknade igen vid halv sju och sen sov jag någon timme till. Sen gav jag upp och gick upp. Satte på kaffe och gjorde frukost och sen har jag pluggat tills nu om man bortser från lite mat- och duschpaus. Och nu ska jag alldeles strax fortsätta med plugget. Känns inte alls sådär jättebra. Har väl lite koll på det mesta, utom EKG. Men inte så att det räcker. Jaja. Det får väl gå som det går helt enkelt.

Nähä. Plugga med dig Sophy.

the quiz.

Var faaaen är John Blund då?

when one door of happiness closes another opens; but we often look so long at the closed one that we do not see the one which has opened for us.




Neej. Blir inget sova i natt. Lika bra det kanske för jag drömmer ju bara mardrömmar ändå nu för tiden, haha. Nej då. Gissar på att mardrömmarna kommer gå över i takt med att tentan på lördag och den praktiska tentan på onsdag är avklarad. Om jag känner mig själv rätt. Och jag vet precis varför jag inte kan sova nu med. En aningen irriterad är jag. Eller ja. Arg kanske är ett bättre ord. Men det blir nog bra med det med. Måste bestämma mig för en grej med angående min flytt. Kluven... kan man väl säga.

Annars så skulle jag ha pluggat idag. Det har jag inte gjort. Haha. Var nere och åt frukost med mor. Sen var jag här hemma och stökade lite. Städade, bakade och tvättade. Sen kom Pata hit och drack kaffe och åt paj. Han hade med sig en flaska Amarula med från Tyskland och vi lyckades visst få i oss hela flaskan, haha. Hoppla. Var sjukt gott att ha det i kaffe i alla fall! Kollade på Grey's (eller ja, jag kollade väl.) och sen gick han hem och jag kom på att jag hade tvätt kvar i tvättstugan. Sådär käckt att komma ihåg det strax efter 22. Inte så fräsigt.

Imorgon ska jag hets-plugga hela dagen. Så lite sömn skulle sitta på sin plats. Ska väl ta mig ett glas mjölk och sen ska jag nog göra ett nytt försök. Åh, jag hatar att bara ligga och vrida och vända på mig som en jefla mask.


you have to follow through with every word you say.


Gud vilket göttit väder det är ute! Suttit ute på ballen hela eftermiddagen i bikini. Om man tittar riktigt noga kan man se en liten antydan till streck efter bikinin, haha. Fått lite gjort till plugget i alla fall. Skrivit ner en del på datorn. Har det mest på papper redan, men jag lär mig bättre om jag skriver det med för sitter jag bara och läser så sitter jag och tänker på något annat till slut. Det kan jag göra även fast jag läser och skriver, men det blir lite svårare att vara ofokuserad..

Har hunnit med att bränna mig på armen, magen och låret med. Skulle steka hamburgare och bytte om till bikini under tiden och sen hade jag lite bråttom med att vända hamburgaren och tänkte inte på att den hade hunnit vätska ur sig så det skvätte ju lite om man säger så. Haha. 40 brännmärken räknade jag till (fast många av dem är ju hemskt små, men ändå ;) haha). Fem av dem är blåsor, men det var bara en som kan räknas som stor så det är inte så synd om mig egentligen. Haha. Hunnit med ett bad med och nu ligger jag i soffan och samlar kraft till att göra matlåda tills imorgon. Vet inte vad jag ska hitta på bara. Känns inte som om det spelar någon roll för vad man än lägger i en matlåda smakar det inte gott, haha. I-landsproblem!

du är ett glashus och jag är en sten, men det är du som försöker se igenom mig.


Åh. Varför blir det så mycket disk av tacos? Vi åt det igår och jag har fortfarande inte orkat diska. Bra jobbat Sofia.. Tror inte jag kommer diska den disken idag heller faktiskt utan lägga mig i ett bad istället. Har varit så himla seg idag. Var nere hos mamma en sväng i morse och sen gick vi en rätt lång promenad med hunden. Sen gick jag hem och skulle plugga. Hade lite lång startsträcka bara.. Haha. Läste ut min bok först, svinalängorna. Lite besviken på den faktiskt, eller ja, lite besviken på slutet. Man fick liksom inte reda på något. Tror att filmen är bättre, för det sa farmor. Haha:) Sen tog jag i alla fall tag i mitt liv och började skriva en sammanfattning. Hann skriva om MS.. och blev nästan färdig med den. Har ju rätt mycket mer att skriva sammanfattning på. Men det tänker jag inte låtsas om ikväll.

Bad och BigBrother får det nog bli nu. Minsann.

blev du stärkt av allt eller sårad och öm? vad blir rätt och vad blir fel?


Gud vad mycket jag har i huvudet ikväll. Tusen tankar och sen tusen tankar till. Känner mig lite sådär lätt ambivalent. Men jag tror egentligen inte att jag behöver känna så. Men det är mycket nu. Haha..

Några av det värsta känslorna som finns är nog att bli besviken och att känna sig lurad. Tråkigt när folk sjunker i ens ögonen samtidigt som att det på något sätt är skönt att få bekräftat av andra att det man tänker stämmer, att man inte är ensam om det. Så att säga. Man känner sig inte riktigt lika mycket som en dålig människa då. Vad dumt det lät. Men jaaa, jaa. Whatever.

För övrigt har jag haft en bra dag.. :) Avslutade dagen hos Hanna med bra tjejer. Gillar't. Skönt att bara sitta hemma och prata över ett glas vin eller fem.


älskling, jag vet hur det känns när broar till tryggheten bränns.


Visst borde det väl vara helt okej att ta med sig en bok att läsa när man har en onödig ointressant föreläsning? Jo, men det tror jag nog. Jag har faktiskt sovit apdåligt i natt med så något kul måste jag väl få ha idag när det är fredag och allt?

Men hörrni.. Solen skiner:)

jag följer med dig hem ikväll, för jag vill inte vara själv.


Tänkte att jag skulle bli trött någon gång. Men det går ju sådär faktiskt! Jag hann bli lite trött innan jag borstade tänderna och så men så fort jag la mig i sängen så blev jag pigg igen. Och nu så blev jag kissnödig med igen. Värdelöst ju! Har i alla fall haft lite besök av Pata, Tolle och Sussi ikväll. Drack kaffe och lite så. Trevlans :) Slank ner två glas vin med som jag tänkte att jag skulle somna på, men det gick ju inte alls som planerat. Haha.

Imorgon har vi en värdelös föreläsning i skolan, tror inte jag är ensam om att tycka det. Haha. :) Tyvärr är den obligatorisk. Jaa, jaa. Det är väl bara att gå dit. :P Ska i alla fall till eksjö sen efter och kolla på en lägenhet med pappa och sen får vi väl se vad kvällen har att erbjuda. :) Något ska man väl kunna hitta på att sysselsätta sig med.

Annars mår jag nog bra. Lite stressad över skolan bara, så himla mycket att få in i huvudet nu innan praktiken bara. Och så.. Men det blir nog bra med det med till slut.

Äee. Jag skiter i det här nu. Kissa och sen ett nytt försök att sova en skvätt eller två kanske. Drömt så mycket träligt ett tag nu bara så känns ju inte så lockande att sova. Fast natten till idag så sov jag hemskt gott. Tråkigt bara att man var tvungen att gå upp när man sov som skönast, haha. Perfekt temperatur under täcket var det med. Vad ledsen man blir då när man inte får ligga kvar. Haha. Hade kunnat betala för't.

För övrigt älskar jag Veronica Maggios nya låt, Mitt hjärta blöder. Det känns lite vårig och så och så blir man lite glad av den. Bra med såna låtar. Tror hela skivan är bra så jag väntar lite på att den ska komma. Parentes bara.


den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp.


Äääe. Jag är tjurig idag! Bitterfitta känner jag mig som. Jag ska nog fortsätta vara det ett tag till. Ni kan få läsa ett kåseri jag skrev i gymnasiet istället. Om min familj. Haha.. Skrev det när jag var 18 i alla fall. Kan sakna att skriva kåserier och sånt där ibland. Men jag har inte skrivit sen gymnasiet och jag tror inte jag kan längre.. Haha.



En helt vanlig familj

Jag tänkte berätta lite om min familj. En helt vanlig familj: en mamma, en pappa och fem barn.

Stopp lite nu.

Redan här spricker medelsvenssons-ramen. Alldeles för många barn! Dessutom bor mamma och pappa på olika ställen, vilket i och för sig inte är så ovanligt idag. Lite ovanligare är väl att mamman och pappan fortfarande är bästa vänner. Nåväl, låt mig presentera familjemedlemmarna.


Pappa Ulf, 49, som är en fullständigt normal pappa. Lite egenheter har han väl förstås, men är väldigt organiserad och planerad. Väldigt innebär i det här fallet att han förmodligen redan har en grovplanering för februari 2012 och ordet improvisera finns definitivt inte i hans ordförråd. Ordning och reda, var sak på sin plats och allt i rättan tid.

Mamma Lena, 48. Nu blir det med ens en aning svårare. En mysig och kärleksfull mamma, helt klart. Men ganska ofta... vad ska man säga? Vilse i pannkakan. Pappas totala motsats. Tid och planering utgår. Hennes liv kan tyckas vara en ren "happening". För mycket att göra, för lite tid. För att klara den ekvationen försöker hon således att göra 20 saker samtidigt, resultatet brukar inte bli så lyckat. Undrar varför det äktenskapet sprack?

Sofia, 18 (undertecknad). Utan tvekan den mest normala i famlijen. Lugn, sansad, ordningsam, mycket trevligt. Omtyckt av... ja, faktiskt alla. Finns inte mycket mer att tillägga.

Anders, 15. Hrm. Jag vill väl inte kalla honom lat... men plockar han ur diskmaskinen EN gång, har han fyllt sin arbetskvot för den månaden. Övrig tid fördelar han mellan sängen, datorn, tv:n och duschen. Han har också den lilla egenskapen att han både pratar och går i sömnen. Gärna samtidigt. Men han är ganska snygg i alla fall. Om han skulle klippa sig, så att man ser ansiktet.

Frida, 13, är vad man skulle kunna kalla en konstnärssjäl. Hon lever liksom i sin egna lilla värld och finmotoriken är väl inte den bästa, men det kanske hör till åldern. Frida pratar alltid, vilket i och gör sig inte hade gjort något... om hon åtminstone hade pratat i sammanhängande meningen. Dessutom är hon helt, och då menar jag extremt, fascinerad av vargar, vilket i sin tur har lett till att hon morrar när hon blir arg.

Jonas, snart 8. Lilla farbror Jonas. I stort sätt lika ljuvlig och normal som undertecknad. Den enda brist han har är att han har slutat pussa sin storasyster (ni vet vem jag menar). Lugn och sansad kille som vill bli bagare när han blir stor. Redan nu kan vi se honom framför oss i ett par rutiga filttoffor och hur han med mjöliga fingrar ömt smeker sin frus kind. Hans fru kommer vara blond och lite mullig. De kommer ha tre barn. Välartade, naturligtvis. Han och hans fru kommer att kalla varandra "sockerkaka", "min lilla marsinpanros", "gullebullen"... ja ni fattar.

Julia, 5. Ser ut som Guds ängel nedstigen på jorden. Blond, korkskruvslockar, de blåaste ögon man kan tänka sig, långa mörka ögonfransar (som hon redan viftar flitigt med), skrattgropar. Långbent och smal. Där upphör all likhet med ängel! Hon är sannerligen inte gjord av änglaull och spunnet socker. Snarare skrot, korn, tjära och stickor. Med 17 rävar bakom varje öra. Utseendet är hennes livförsäkring, kan man lugnt säga. Den tösen kommer att gå långt, men förmodligen inte av egen kraft. Det kommer alltid att finnas män i alla åldrar som jämnar vägen framför hennes små söta fötter.

En helt vanlig familj... jag tror jag får ändra rubriken till "En familj".

för allting jag skriver det blir ändå för kort och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort.




ändå håller hon om dig så ömt varje gång du är där.


Känner mig typ som vädret idag.. Grått, mulet och träligt är det ute och det är jag med. Haha. Opepp tjej! Idag med.. Haha. Ska in till skolan sen.. Praktiska tillämpningar på urografi. Käckt.

Sovit sådär bra i natt. Jättetrött nu. Vaknade typ mitt i natten och var helt kallsvettig. Hatar när man gör det och det känns som om hjärtan slår med en puls på 458 eller nåt. Vet inte varför jag gjorde det riktigt, kommer inte ihåg vad jag drömde. Låg och tänkte jättemycket på hur det kommer bli när jag flyttar och så sen innan jag somnade igen i alla fall. På om det kommer bli stor skillnad och så. Just nu känns det inte så. Det är väl bara mamma det kommer bli skillnad på, kommer inte träffa henne lika mycket. Ja, ja. En aning rörigt i skallen. Som tur är har jag ju en del kloka människorna omkring som lyssnar när jag är lipig. Haha. För lipa kan jag ju! Usch.

Igår då. Så var jag väl i skolan och hade föreläsning på Ryhov, åkte hem, drack kaffe med Pata, sen åkte vi in till Tolle och drack lite kaffe till och sen åkte vi hem till Aneby igen. Och sen gick jag och la mig. Smuttade lite på ett för gammalt rödvin medan jag låg i sängen. Men det gick ner ändå. Haha.. Tittade på CSI och lite andra program och sen somnade jag väl förmodligen till slut.

Nu ska jag väl försöka ta mig igenom duschen. Kan behövas. Känns lite så. Måste börja plugga till tentan jag har nästa lördag med. Men det ska jag väl fixa eller?

miss "no way it's all good".





Det mörker du ser, gör att stjärnorna märks lite mer.


one night to be confused, one night to speed up truth.


Gud vad jag är irriterad på mig själv. Ååååh. Det var en liten käck räkning som jag glömt som har dragits förrän nu. Så numera är jag Sofia "slut på kontot" Carlbom. Haha.. ÅH. Skjut mig för helvete. Jaja. Äta kan jag väl alltid göra hos mamma eller pappa men det lär inte bli en röölig månad om man säger så. Fuck my life. Haha. Närå. Jag är lite ilsk på mig själv bara för att jag är så trög ibland bara. Typ som nu. Förmodligen demensen som börjar smyga sig på. Nåt fel äreju uppenbarligen. Jag borde nog ansöka om en personlig assistent eller så.

i think i have a problem, i think i think too much.


Fifan grappar. Jag har ju feber för bövelen. Fan vad synd det blev om mig helt plötsligt, på riktigt. Nu får jag ju faktiskt vara lite gnällig.. haha. Ligger i sängen och kollar på filmen på fyran. Taken. Den verkar bra. Spännande. Lovar att jag kommer vara pigg ända fram till sista halvtimmen eller så, då kommer jag somna och missa slutet och sen kommer jag vakna igen och inte kunna somna om. Positiva klubben, men jag känner mig själv alltför väl. Gick reklam för Talang nu ju, från jkpg på fredag ju. Då måste man ju nästan kolla.

Helvete nu har filmen börjat igen ju. Så jävla spännade. Jag dör lite.

and i don't want the world to see me.

Goo Goo Dolls – Iris


tröttnar ta mig tusan aldrig på den här. parentes bara.

det går kvällar ibland när jag inte ens undrar vad du gör.


Jaaahopp. Gud vilken lång jävla dag det här är. Haha.. Bra helg i alla fall. Var hos farmor på förmiddagen en sväng igår och sen kom Pata och hämtade mig och så åkte vi in till Ekskötet. Hämtade upp Tolle och sen gick vi och åt pizza. Sen hem för lite förfest och så och sen var vi på hotellet en sväng och sen gick hem. Gud vad jag tycker om de där två jävla idioterna. :) Var massa annat gött folk med på förfesten med. Som sagt, bra helg. Det enda sura var väl att klacken på mina nya skor gick sönder. Jävla skitskor. Hade dem på mig från Tolle, gick till hotellet, han väl vara inne på hotellet i en sisådär en kvart när jag i princip bara stå still innan klackjäveln gick av. Vad tjurig jag var då. Haha. Och hon i kassan var med tjurig för hon ville knappt släppa ut mig och Pata så jag kunde få gå hem och byta skor. Hade som tur var med mig mina converse. Passade väl inte riktigt ihop med mina kläder i övrigt men skit i det. Jag hade kul ändå. Haha.

Sen har jag väl inte gjort så jävla mycket mer idag sen jag kom hem. Duschat, tittat på tv och köttat bigbrother-avsnitt på datorn. Spelat tetris. Effektiv tjej som ni hör. Tycker väl att det är så där fräsigt att jag har skola mellan halv nio och halv fem imorgon vilket betyder att jag måste åka härifrån tio i sju imorgon och inte vara hemma förrän efter sex imorgon kväll. SUG.

Annars så är jag lite less. Eller nåt. Less på en del människor. Så att säga. Men det skiter vi i.

there's still a little bit of your taste in my mouth.






Herregud vilken bloggare jag är. Haha. Inte. Man kan ju lugnt säga att det går lite i perioder. Så att säga. Men det skiter jag. Inte hänt så mycket annorlunda sen sist jag skrev ändå tror jag.. haha. Så roligt och händelserikt liv har jag, haha. Men jag klagar inte. Jag gillar mitt liv allt som oftast. :) Hade tänkt gå bort till Linnéa ikväll för det är lite spelkväll där. Men fick sån djävulsk huvudvärk. Druckit lite för lite idag tror jag och sådär då tror jag. Har släppt lite nu.. Smackade i mig lite alvedon. Så nu ligger jag här hemma i min soffa och gör inte ett skit. Jag är sugen på något, men jag vet inte vad. Kommer jag på det så kanske jag eventuellt orkar gå bort till konsum och köpa det, men det är nog mindre troligt. Haha.. Imorgon är det lördag i alla fall och då ska jag dricka vin i Eksjö ihop med bra folk. Känns som om det kommer bli en bra lördag. :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!